Find your Inner....YOGI

©2013 Praktijk Inner Spirits | Disclaimer - Voorwaarden
HATHA YOGA

Het woord Hatha bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet,(ha) en (tha) ofwel zon en maan. Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Hatha yoga is een vorm van yoga die bestaat uit verschillende asana’s (lichaamshoudingen), Pranayama (ademtechnieken), meditatie en wordt afgeloten met een eindontspanning. Yoga gaat uit van de verbondenheid van lichaam en geest. De adem maakt je bewust van deze verbinding. Zodat je op den duur de eenheid van lichaam en geest kunt ervaren. Door het beoefenen van de verschillende asana’s, waaronder soms ook de zonnegroet, word je je sneller bewust van de signalen van het lichaam. Daarbij is de ontspanning in een Hatha yogales een belangrijk onderdeel.
De yogahoudingen bevorderen een rechte wervelkolom, sterkere spieren met een betere doorbloeding. De adem is het hart binnen de Yoga en is de kracht die lichaam en bewustzijn (geest) verbindt. Tijdens een Hatha yogales wordt er veel aandacht besteed aan de ontspanning van lichaam en geest door middel van gerichte adem en concentratie-oefeningen. Een yogales bestaat uit een combinatie van staande, zittende en liggende oefeningen, gevolgd door een liggende eindontspanning. De bewegingen en houdingen
in de lessen zijn door iedereen gemakkelijk uit te voeren, dus voor elk niveau. Voor Hatha Yoga
hoef je niet lenig te zijn.
Yoga is een investering in jezelf door prettig te bewegen en te ontspannen. Door het regelmatig beoefenen van Hatha yoga word je energieker en fitter dus je conditie zal verbeterd worden. Je leert spanningen los te laten en in je eigen kracht te komen. Yoga kan verlichting geven bij migraine, spanningshoofdpijn, faalangst etc.

De yogalessen worden iedere woensdagavond van 19.30 uur - 20.30 uur gegeven in De Boskern, Liesbos 26, 2134 SB in Hoofddorp. Inner Yoga is goed bereikbaar. De ingang is aan de voorzijde (gymzaal II). Entree is de hoofdingang, eenmaal binnen de 2e deur aan je rechterzijde. De locatie beschikt over een ruime kleedruimte. Tevens is een verlicht parkeerterrein(gratis) aanwezig. Neem voor een Hatha yoga les makkelijk zittende (sport) kleding mee en eventueel een badlaken voor de yogamat, een vest of deken voor aan het einde van de les tijdens de eindontspanning. Een yogamat kun je gebruiken van Inner Yoga evenals een kussen, plaid of oogmasker. De les is op blote voeten, maar als je snel koude voeten hebt kun je ook je sokken (met antislip) aanhouden.

Kom een keer mee doen en ervaar het zelf! Geef je nu op voor een gratis proefles. Bezoek de website van Inner Yoga http://www.inneryoga.nl of stuur een e-mail naar: info@inneryoga.nl